Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як правильно вибрати акрилову ванну в 2023 році?

Як вибрати акрилову ванн

Сталь, чавун, литий штучний камінь – при всіх своїх плюсах такі матеріали при виборі ванн сьогодні помітно поступаються за популярністю акрилу. Що цілком логічно: адже сантехніка з цього полімеру підкуповує дуже збалансованими властивостями – це чи не оптимальний вибір для більшості ситуацій. Хоча навряд чи треба поспішати купувати першу-ліпшу модель цього типу. Щоб потім не було розчарувань, необхідно вдумливо розібратися, як вибрати акрилову ванну.

Переваги та недоліки акрилових ванн

Плюси у цього типу сантехніки істотні для будь-якого покупця:

  1. Високий комфорт. Поверхня ванн з акрилу дуже приємна на дотик, а головне – тепла. Набрана в таку купіль гаряча вода не остигає протягом дійсно тривалого часу (особливо на тлі сталевих моделей).
  2. Різноманітний дизайн. Багато хто пояснює вибір акрилової ванни одним тільки зовнішнім виглядом – він може бути дуже незвичайним. Підібрати щось можна під будь-який дизайн ванної кімнати, та й кольорова сантехніка цього типу не рідкість.
  3. Невелика вага. На тлі інших матеріалів армований пластик дуже легкий. Якщо, припустимо, для другого поверху дерев'яного будинку велика чавунна ванна вимагає посилення підлоги, акрилова створить мінімум навантаження на перекриття.
  4. Співвідношення ціни та якості. Хоча за довговічністю лідери тут чавунні ванни (служать більше 25 років), акрил все одно дуже надійний: моделі від відомих брендів легко витримають 10-15 років, а то і більше. Зате і їх вартість куди як більш приваблива.

Кутова акрилова ванна

Акриловій ванні можна легко надавати практично будь-яку форму, з напливами або вигинами (на фото Roca Orbita)

Так як вибрати акрилову ванну потрібно усвідомлено, враховуйте її мінуси:

  1. Невисока жорсткість. Пластик є пластик – він прогинається під вагою. Хоча це «лікується»: додатковим посиленням або установкою каркаса з виворітного боку.
  2. Примхливість у догляді. Само по собі очищення акрилу просте, проте потрібно пам'ятати: він може подряпатися від абразивних чистячих засобів і помутніти від агресивної хімії.

Прямокутна ванна з акрилу

Хоча акрил легко подряпати або розплавити запаленою свічкою, залатати дрібні проблеми не складно за допомогою спеціальних паст (на фото Ravak Vanda II)

Що краще: акрилова ванна сендвіч або лита?

Всі ванни, що позначаються як акрилові, діляться на дві великі групи. Кожна з них має свої особливості:

  • Литі ванни. Вони виготовлені з цілісного листа поліметилметакрилату (скорочено ПММА), по суті – органічного скла. При виробництві його розігрівають до температури близько 200° C, поміщають у прес-форму для створення необхідного дизайну, а пізніше вкривають зі зворотного боку армуючим шаром. Це оптимальний вибір акрилової ванни: технологія забезпечує високу міцність, зносостійкість, а поверхня виходить гладкою та красивою.
  • Сендвіч-ванни. Ці моделі роблять із трьох шарів: армуючого, ПММА та АБС, акрілонетрілбутадіенстірола (це ударостійка пластмаса). Частка останнього доходить до 90%, що помітно здешевлює конструкцію. Але це обертається зниженням надійності. АБС пористий, він вбирає вологу, стирається, боїться УФ-випромінювання. Тому ресурс ванни, яку можна впізнати по кромці бортика з трьох шарів, в рази менше – вона підійде тільки для рідкісного використання (наприклад, на дачі).

Ванна з литого акрилу

Висока ціна – одна із кращих ознак литої конструкції акрилової ванни (на фото Radaway Tilia)

Армуючий шар зі скловолокна або поліуретану?

В темі, як вибрати акрилову ванну, згаданому армуючому шару слід приділити мінімум кілька додаткових слів. Найчастіше цю частину роблять зі скловолокна або поліуретану. Відрізнити візуально їх не складно. Скловолокно за текстурою шорсткувате, а поліуретан – фактично однорідний, більш гладкий. Вважається, що перший варіант краще: такий матеріал більш жорсткий і краще «прикипає» до акрилату. Хоча поліуретановий шар не завжди говорить про низьку якість ванни. Наприклад, якщо він розміщений між листами скловолокна, то загальна міцність сантехніки буде дійсно висока – втім, як і її ціна. Головне: щоб поліуретан не був безпосередньо приклеєний до акрилу – це недовговічне рішення.

Міцна акрилова ванна

При покупці ванни з акрилу не зайвим буде випробувати її, натиснувши на борт або дно, щоб вони не сильно просідали (на фото Villeroy & Boch Loop&Friends)

Звертаємо увагу на комплектацію акрилової ванни перед покупкою

При виборі акрилової ванни дуже важливо з'ясувати, що входить до її комплекту. Нерідко низька ціна пояснюється відсутністю необхідного обладнання, яке доведеться купувати самостійно:

  • Злив-перелив. Без цих компонентів ванній в принципі не покористуєшся – до монтажу вони вже повинні бути у вас: хоч рідні, хоч придбані окремо. Детальніше про правильний вибір сифона для ванни, ви зможете прочитати за цим посиланням.

    Сифон для ванни з акрилу

    На фото сифон Kludi Rotexa 2000

  • Декоративні панелі. Якщо ви вибираєте окремостоячу ванну або бажаєте оздоблювати її плиткою (на бортах ванни добре виглядає мозаїка та плитка під мармур), панелі не потрібні. В іншому випадку вам необхідні окремі деталі, що будуть ховати виворіт чаші.

    Панель для акрилової ванни

    На фото панель для ванни Ravak Rosa II

  • Каркас. Простим за формою та особливо міцним ваннам потужна металева рама навряд чи потрібна. Однак у всіх інших ситуаціях без каркаса, який підтримує чашу, не обійтися. Ідеально, якщо він із металу товщиною 2-3 мм та має комплект для монтажу.

Каркас для ванни з акрилу

На фото каркас для ванни AM.PM Bliss

Додаткові опції

У тих, хто намагається розібратися, як вибирати акрилові ванни, нерідко голова йде обертом від різноманітності додаткового оснащення подібної сантехніки:

  • Антибактеріальне покриття: додатковий гігієнічний шар на поверхні акрилу позбавляє від розмноження мікробів та грибка.
  • Підголівники: виконані з поліуретану, шкірозамінника або шкіри елементи помітно підвищують комфорт під час тривалого прийому ванни.
  • Поручні: монтуються на ванну або стінку поруч із нею та полегшують вхід і вихід (особливо для людей похилого віку чи з обмеженою рухливістю).
  • Полички: поставити шампунь можна і на широкий бортик, але зручніше, якщо конструкцією вже передбачені подібні аксесуари для ванни.
  • Гідромасаж: форсунки подають різні за характером струмені води, що приємно масажують тіло (докладніше про вибір гідромасажної ванни читайте тут).
  • Аеромасаж: ще один тип масажної сантехніки, тільки тут форсунки працюють не зі струменями води, а з мініатюрними бульбашками повітря.
  • Хромотерапія: особливі лампи не просто надають незвичності дизайну – вони світять ультрафіолетом, який добре впливає на шкіру.
  • Медіа: якщо ви любите розслабитися у ванні, то кріплення під ТВ чи планшет або вбудований Bluetooth-модуль для музики з мобільного будуть дуже доречними.

Акрилова гідромасажна ванна

Вибрати акрилову ванну можна вже тільки за наявність додаткових функцій – в неї їх вбудувати набагато простіше, ніж у чавун, сталь або литий камінь (на фото WGT Feeling Up)

І зрозуміло, не забувайте про те, щоб підібрати оптимальний змішувач для ванни: красивий, зручний, функціональний та такий, що дозволяє економити воду.

Вибір виробника акрилових ванн

Окремостояча ванна з акрилу

Сміливий дизайн акрилової ванни краще шукати в каталогах відомих брендів (на фото Excellent Comfort)

У ванній кімнаті все повинно бути дуже надійним: хоч душова система, хоч освітлення, хоч сама ванна. Тому краще трохи переплатити, але купити таку сантехніку від перевірених на практиці брендів. Наш досвід показав, що кращі характеристики пропонують такі відомі компанії, як:

А знайти сантехніку цих виробників ви завжди зможете в каталозі інтернет-магазину Keramis. У нас не тільки великий вибір, оперативна доставка по всій Україні та привабливі ціни, а ще й кваліфіковані консультанти. Вони з легкістю допоможуть вам з'ясувати, як грамотно вибрати акрилову ванну саме під ваші конкретні умови та завдання!

Купити акрилові ванни в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет