Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як правильно вибрати шпалери для кухні в 2023 році?

Як вибрати шпалери для кухні

Хоча зазвичай перед покупкою шпалер в першу чергу орієнтуються на дизайн, у випадку із кухнею цього буде недостатньо – тут головним пріоритетом виступить їх практичність. Адже в цьому приміщенні оздоблення стін повинно бути зносостійким, таким, що не боїться вологи, пара і крапель жиру, а також легко очищається. Тому вам треба ретельно вивчити матеріал – лише так ви зможете визначити, які шпалери краще вибрати для кухні. Хоча й про декор теж не варто забувати…

Які шпалери вибрати для кухні: вінілові або флізелінові?

Починати оцінку оздоблювальних матеріалів необхідно з їх типу. При цьому в кухні будуть доречними лише два варіанти:

  • Флізелінові шпалери. Вони зроблені з переплетених волокон целюлози і поліестеру. Така комбінація натурального та синтетичного матеріалів наділяє її універсальним характером. Шпалери з флізеліну пропускають повітря, що покращує мікроклімат кімнат та знижує ризик появи грибка. Ще вони досить міцні і довговічні, спокійно витримують чистку, а монтаж на стіни потребує мінімум навичок і зусиль. Плюс у продажу можна знайти бамбукові шпалери під фарбування: їх легко оновлювати раз на декілька років – потрібно просто перефарбувати їх (матеріал витримає до 5-6 шарів).

    Флізелінові шпалери для кухні

    Шпалери з флізеліну на кухні порадують вас практичністю і приємним зовнішнім виглядом

  • Вінілові шпалери. Різновидів цього матеріалу безліч: з пропареним або спіненим вінілом, з поліпленом та шовкографією, з основою з паперу чи флізеліну. Але суть одна: верхнє покриття таких шпалер представляє шар плівки з ПВХ. За рахунок цього вони міцні та зносостійкі, приховують дрібні недоліки стін, не бояться механічних впливів, води, світла. До того ж малюнок шпалер із вінілу яскравий і насичений (фотошпалери роблять якраз із цього матеріалу). Треба тільки пам'ятати, що таке оздоблення не найкраще з точки зору екології: ПВХ не дозволяє стінам «дихати».

    Вінілові шпалери для кухні

    Вибрати шпалери з вінілу на кухню варто через їх довговічність, хоча й декор у них зазвичай вельми яскравий та ефектний

Що стосується інших популярних типів шпалер, то від них варто відмовитися. Так як вибрати шпалери для кухні, як і для передпокою, потрібно з урахуванням їх практичності, то паперові та текстильні моделі не підходять. Оздоблення з паперу, звичайно, підкуповує нешкідливістю для здоров'я і ціною, але найкраще її купувати для дитячої кімнати або вітальні, де немає вологи. А шпалери з текстилю дуже ефектні та престижні, однак дорогі і примхливі у догляді, тому чудово виглядають, наприклад, у спальні, але ніяк не на кухні.

Шпалери на кухні

Шпалери на кухні повинні добре переносити чистку і мийку, тому від паперових та текстильних варіантів краще відмовитися

Вибір кольору кухонних шпалер

Коли з типом оздоблювального матеріалу ви вже визначилися, можна поговорити про те, які шпалери краще вибрати для кухні з точки зору їх дизайну. Всі поради в цій темі варто розділити за кількома напрямками:

  • Колір шпалер. При виборі відтінку орієнтуйтеся насамперед на умови на кухні. Якщо ця кімната невелика, а її вікна виходять не на сонячну сторону, то оптимальним варіантом будуть світлі тони білого, блакитного і бежевого кольорів, також припустимі не темні варіації сірого і зеленого, бо вони візуально розширять простір. А якщо кухня добре освітлена та її розміри достатні, можна підібрати й інші відтінки: червоний, синій, коричневий тощо. Тільки пам'ятайте: колірне рішення кухні повинно бути універсальним. Простіше кажучи: жовті стіни підбадьорять вранці, проте ввечері, коли хочеться спокою, будуть дратувати. Тому потрібен гармонійний баланс, без надмірно яскравих або ж похмурих кольорів.

    Світлі шпалери на кухні

    Світлі шпалери доречні в будь-якій кухні, вони розширюють її і роблять легшою і стильною – хоча і забруднюються вони швидко…

    Яскраві шпалери для кухні

    Насичені яскраві шпалери надають бадьорості з ранку – головне тільки, щоб вони не дратували у вечірній час

    Сірі шпалери на кухні

    Сірий колір нейтральний, він відмінно поєднується майже з усіма іншими відтінками і створює приємну обстановку

  • Візерунок шпалер. У цьому питанні рекомендації, як вибрати шпалери для кухні, не сильно відрізняються від будь-якої іншої кімнати. Так, у невеликому приміщенні віддайте перевагу дрібним і не сильно вираженим візерунком: квітковим мотивам, горошинам тощо. А ось великі елементи розміром у півстіни в повній мірі заграють тільки в просторій кухні. Якщо стеля в кімнаті у вас низька, шукайте шпалери з вертикальною смужкою – вони ніби піднімають верхню лінію. І навпаки, для стель від 3 м добре підходить обробка стін із горизонтальним візерунком. У будь-якому випадку на кухні відмінно виглядають класичні моделі: клітинка, геометричний орнамент, діагональні лінії, однотонні шпалери (традиційні заводські або пофарбовані спеціальною фарбою).

    Крупний візерунок шпалер для кухні

    Повноформатні зображення на шпалерах доречні тільки у великих кухнях – маленька кімната з ними буде здаватися ще меншою

    Шпалери на кухні зі смужками

    Вертикальні смужки на шпалерах виглядають стильно і при цьому допоможуть «підняти» низьку стелю в приміщенні

    Шпалери з візерунком на кухні

    Слабо виражений візерунок на шпалерах, коли стіни майже однотонні, підійде до будь-якого стилю і розміру кухні

  • Малюнок шпалер. Хоча ви можете підбирати оздоблення з будь-якими малюнками, від квітів до міських пейзажів, для кухонь, як правило, пропонують кілька найбільш вдалих ідей. До них відносять фрукти, овочі та напої, причому як у вигляді простих повторюваних візерунків, так і повноформатних фото на всю стіну або кухонний фартух. Але пам'ятайте, що шпалери не кухонна плитка, тому в останньому випадку їх необхідно захистити склом (його називають скіналі). Ще добре виглядають у цьому приміщенні оздоблювальні матеріали під текстуру цегли (хоча, мабуть, краще теж придивитися до плитки з такою імітацією), кам'яної кладки, а також дерев'яних панелей. Вони надають кімнаті затишку і роблять її більш ефектною і модною, додаючи в неї елемент популярного стилю лофт (хоча і для класики таке рішення цілком доречно).

    Шпалери з фруктами для кухні

    Продуктова тематика завжди популярна при виборі шпалер для кухні, будь то великі малюнки на півстіни або повторювані орнаменти

    Шпалери під цеглу на кухні

    Малюнок під цегляну кладку зробить шпалери на кухні ефектним елементом в стилі лофт і привнесуть затишок заміського будинку

    Фотошпалери на кухні

    Для кухні можна вибрати і великі фотошпалери – вони можуть доповнити дизайн кімнати або навіть стати його основною родзинкою

  • Контраст шпалер. Якщо ви не знаєте, які шпалери краще вибрати для кухні, вибирайте однакові для всіх стін – це рішення завжди актуальне. Але якщо ви розумієте, що хочете більш цікавого оформлення, подумайте, як зробити оздоблення контрастнішим. У цьому випадку найчастіше виділяють одну зі стін: наприклад, у обіднього столу. При цьому акцентувати її можна як шпалерами з різницею у півтони від основних, так і з більш вираженим переходом. Також зручно зонувати кухню не кольором, а візерунком: всі стіни однотонні, а за м'яким куточком, наприклад, з ромбом. Особливо доречні такі ідеї для кухонь-студій, які об'єднані з вітальнею, де контрастом шпалер ви розділите ці функціональні зони.

    Різнокольорові шпалери для кухні

    З одного боку, таке поєднання шпалер на кухні виділяє стіну, а з іншого, цілком збалансовано за колірними відтінками

    Контрастні шпалери на кухні

    Різкий контраст шпалер на кухні завжди привертає до себе увагу, надає приміщенню певного шику і розмаху

    Зонування на кухні зі шпалерами

    Якщо вибрати шпалери для кухні декількох різних моделей навіть однієї кольорової гами, можна ефектно зонувати простір

  • Сполучуваність шпалер. Не можна забути, що вибір шпалер для кухні, крім усього іншого, повинен врахувати їх комбінацію з гарнітуром, меблями та міжкімнатними дверима. І тут головне – колір меблів. Наприклад, із білими або бежевими шафками прекрасно поєднуються всі відтінки і візерунки. А ось для гарнітурів чорного, коричневого та під дерево венге потрібен виключно світлий, пастельний фон, причому бажано з мінімально вираженим малюнком. Синя і блакитна меблі можуть бути доповнені як аналогічними за тоном шпалерами, так і пом'якшеним контрастом: персиковим, салатовим, світлим відтінком зеленого чи жовтого. А взагалі орієнтуйтеся на конкретні моделі гарнітура та шпалер. Важливо лише, щоб на кухні не було кричущих сполучень – вони будуть відволікати.

    Шпалери для кухні з білим гарнітуром

    Під білі кухонні меблі можна сміливо вибирати майже будь-які за кольором і малюнком шпалери

    Шпалери для кухні в тон гарнітуру

    Гармоніювати з кухонним гарнітуром можуть лише окремі візерунки на шпалерах, що тільки підкреслить почуття міри господарів

    Контрастні шпалери до меблів на кухні

    Поєднанням різнопланових шпалер можна «відіграти» в дизайні колір і оздоблення як гарнітура, так і інших меблів

Відомі виробники шпалер для кухні та їх колекції

Говорячи про те, як вибрати шпалери для кухні, обов'язково треба згадати їх бренд. Адже при всій різноманітності асортименту на ринку не так багато виробників із підтвердженим рівнем якості їх продукції. Виходячи з нашої практики, ми можемо виділити кілька таких авторитетних марок:

Шпалери у цих компаній довговічні та привабливі. А при покупці в інтернет-магазині Keramis вони ще й вигідні за вартістю! Звертайтеся за підтримкою до наших консультантів: вони досконально знають колекції цих брендів і допоможуть визначитися, які шпалери вибрати для кухні в залежності від ваших конкретних побажань. З нами здійснювати покупки легко і зручно – переконайтеся в цьому самі!

Купити шпалери в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет