Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як вибрати змішувач для ванної?

Як вибрати змішувач для ванної кімнати

Ви можете продумати планування ванної кімнати, підібрати відмінну ванну і провести грамотний монтаж обладнання, але – позбутися комфорту через одну, здавалося б, дрібницю. А все тому, що вибір змішувача для ванної і душа теж повинен бути комплексним: щоб цей елемент сантехніки був зручним, функціональним та надійним. Для цього звертайте увагу на всі особливості пропонованої у магазині продукції…

Правильно вибираємо змішувач для ванни за способом монтажу

Починати слід із пошуку відповіді на питання, який змішувач вибрати у ванну за технологією його установки. Всього існує три основні варіанти:

  • Настінний. Змішувач кріпиться, як зрозуміло з назви, на стіні. При цьому підведені до нього водопровідні труби можуть бути видні або приховані у стінці – так краще з точки зору дизайну (хоча це ускладнює ремонт сантехніки, тому що доведеться розбирати стіну). У будь-якому випадку подібний спосіб монтажу найпростіший, універсальний і недорогий.
  • Настінний змішувач у ванну

  • Врізний. Змішувач монтується на краю ванни у спеціальні вирізи, до яких підведені труби. При цьому таких отворів може бути від 1 до 5, це залежить від конструкції. Цей метод дуже цікавий за дизайном. Але його можна застосовувати тільки із ванними із широким бортиком, плюс шланг для душа, що захований знизу, нерідко розбовтується від витягування.
  • Врізний змішувач для ванної кімнати

  • Підлоговий. Дуже ефектний, але рідкісний спосіб інсталяції: змішувач стоїть на окремій стійці біля ванни. Правда, він і найдорожчий, в тому числі через складність монтажу. Ще треба пам'ятати: це хороші змішувачі для ванної кімнати по-справжньому великого розміру – а ось у невеликому санвузлі вони, затиснуті до стіни, втрачають свій шарм.
  • Підлоговий змішувач для ванни

Підбір конструкції змішувача для ванної кімнати

Далі вам потрібно зрозуміти, як вибрати змішувач для ванни і душа в залежності від його пристрою. Варіантів фактично чотири:

Вентильний

Класика жанру з двома кранами для холодної і гарячої води, поворот яких регулює натиск. Також часто зустрічається назва кран-букса. Система проста, надійна і недорога. Плюс для класичного і вінтажного стилю єдино можлива. Але доведеться змиритися із невисокою зручністю. Із цими змішувачами не завжди виходить швидко підібрати оптимальні параметри води.

Вентильний змішувач для ванни і душа

Кран-буксові системи бувають черв'ячні (варіант: різьбові) і керамічні. Вони помітно відрізняються при використанні. У першому випадку вентиль обертається до 3-4 обертів (незручно, та й витрата води вище), а в другому вистачить повороту на 90° або 180°. Зате черв'ячні змішувачі дешевше, простіше у ремонті, не бояться жорсткої водопровідної води. А для керамічних, щоб вони не вийшли з ладу, доводиться ставити фільтр грубого очищення.

Одноважільний

У народі подібний змішувач називають одноруким – для роботи з ним вистачає і однієї руки. Адже даний елемент сантехніки має важіль, що рухається вправо-вліво для регулювання температури води і вгору-вниз для зміни натиску. За рахунок цього можна швидше знайти той режим, який вам потрібен. Плюс він зручніший для дітей. І хоча ціна трішки вища, ніж у роздільного, це все одно хороший недорогий змішувач для ванної.

Одноважільний змішувач у ванну

Змішувачі з одним важелем також діляться на дві групи: кульові і картриджні. Правда, перші вважаються застарілими і вже майже не зустрічаються. Що стосовно моделей із картриджем, варто пам'ятати: принцип їх роботи практично не відрізняється від керамічних кран-букс. Тому вони теж швидко ламаються від не надто чистої води, при цьому під час ремонту деколи доводиться міняти весь змішувач.

Термостатичний

Вибір змішувача для ванної кімнати даного типу виправданий для тих, хто хоче отримати максимально комфортний пристрій. Тут дві ручки: для регулювання температури і натиску води. При цьому вони зберігають положення – і наступного разу у вас будуть ті ж самі настройки: досить просто включити змішувач. Тому ризик обпектися або отримати контрастний душ мінімальний.

Термостатичний змішувач для ванної

Термостатичні моделі змішувачів випускаються, як і всі описані вище, двох типів: механічні та електронні. У перших регулювання відбувається вентилями і важелями, а у других – за допомогою кнопок або ж через сенсорний дисплей. Електронні моделі виглядають стильно, але дорожче і потребують електроживлення (від мережі або вбудованої батареї).

Безконтактний

Зазвичай змішувачі з автоматичною подачею води, де для включення підносять руку до інфрачервоного датчика, використовують у громадських вбиральнях. Але для раковини у ванній вони теж підходять. До їх плюсів відносяться гігієнічність, економічність (вода подається тільки у разі потреби) і можливість заздалегідь точно задавати параметри температури і натиску. Мінуси: ціна і потреба в електроживленні.

Безконтактний змішувач для ванної кімнати

Який вибрати матеріал змішувача до ванни?

В обговоренні питання, як вибрати хороший змішувач у ванну, не можна забути про матеріал, з якого він виготовлений. До найбільш популярних відносяться:

  • Нержавіюча сталь. Нержавійка є ледь не найоптимальнішим варіантом. Вона міцна, довговічна, естетично приваблива і при цьому досить доступна.
  • Латунь. Сплав на основі міді дорожчий за сталь, але він більш зносостійкий і стильний – особливо з покриттям із хрому або нікелю. Правда, останній у деяких людей викликає алергію.
  • Силумін. Варто робити вибір змішувача для ванни зі сплаву алюмінію з кремнієм за однієї умови: якщо потрібна найнижча ціна. В іншому силумін поступається конкурентам.

Змішувач з латуні для ванни

Якщо не знаєте, як вибрати змішувач для ванни надійний і привабливий, звернуть уваги на моделі з латуні

Лише цими матеріалами виробники сантехніки, звичайно, не обмежені. Але інші варіанти більш екзотичні. Наприклад, бронза ефектна і престижна, але її ціна дуже висока, до того ж матеріал без спеціального покриття з часом темнішає. Кераміка і скло теж привабливі, але вони тендітні: можуть тріснути від сильного удару. А ABS-пластик нехай дешевий, але абсолютно недовговічний.

Зарубіжні виробники або вітчизняні?

Окремий пункт нашої розповіді: хто виробляє найкращі змішувачі для ванної? Однозначної відповіді немає, практично у кожної компанії, будь то вітчизняна або іноземна фірма, є і плюси, і мінуси. Тому краще орієнтуватися на конкретні бренди. На увагу заслуговують наступні марки:

  • Kludi. Ще один перевірений часом німецький виробник. Для цієї компанії з 1926 року пріоритетами, крім якості, були інновації та дизайн. Тому в її каталозі ви легко зможете зрозуміти, який змішувач вибрати для ванни в тому чи іншому стилі.
  • Рекомендовані моделі змішувачів для ванни ™Kludi

  • Ravak. Компанія, створена у 1991 році у Чехії, за відносно короткий час завоювала безліч покупців. Головний плюс її товарів – поєднання європейських стандартів, гарантії до 2-5 років, стильного дизайну (відзначений декількома преміями!) і розумної ціни.
  • Рекомендовані моделі змішувачів для ванни ™Ravak

  • Cersanit. Польський бренд сантехніки один з найпопулярніших в Україні. Адже за рахунок фабрики в Житомирській області, яка працює з 2009 року, вартість продукції дуже вигідна. Хоча якість також гідна, що підкреслює гарантія до 7 років!
  • Рекомендовані моделі змішувачів для ванни ™Cersanit

    Практичні поради

    Щоб повністю розкрити тему, як вибрати змішувач у ванну, додамо кілька невеликих корисних рекомендацій. Оцініть такі деталі:

    • Розмір: габарити у змішувача повинні відповідати розміру ванни або раковини, він не повинен обмежувати або заважати і змушувати неприродним чином згинати руки.
    • Злив: елемент, через який ллється вода, повинен бути довгим (краще щоб вода текла не по стінках, а на дно); а якщо він буде «працювати» і на ванну, і на раковину, шукайте поворотний злив довжиною 25-30 см.
    • Пропускна здатність: чим більша ваша ванна, тим вища потрібна ефективність системи – щоб особливо великі чаші наповнювалися швидко, кран повинен пропускати аж до 40-50 л/хв.
    • Механізм душ-злив: буває вбудованим і зовнішнім – перший зручніше, компактніше і надійніше, плюс не підтікає, зате він складніший в ремонті, ніж другий.
    • Перемикання душ-злив: ексцентриковий механізм дешевий і легко змінюється, але може протекти, а картриджний механізм та кульовий і корковий девіатори надійніше і компактніше, зате дорожче і складніше у обслуговуванні.

    Змішувач для ванни в інтер'єрі

    Ви легко зможете вибрати змішувач для ванни і красивий, і зручний, і довговічний – варто лише враховувати усі дрібниці

    Звичайно, є море й інших нюансів: від конструкції сопла зливу до декоративного покриття. Але все це краще уточнювати у консультантів інтернет-магазину Keramis. Вони допоможуть вам зробити правильний вибір змішувача для ванної кімнати!

    Купити змішувач в інтернет-магазині Кераміс
    Інші новини
    Всі новини...

    Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

    Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

    20 березня 2024

    Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

    З чарівним святом 8 Березня!

    07 березня 2024

    Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

    Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

    14 лютого 2024

    Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

    Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

    01 грудня 2023

    Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

    Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

    22 листопада 2023

    KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

    Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

    15 вересня 2023

    Keramis - партнер проекту X-Card

    Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

    12 вересня 2023
    Lavita

    Lavita

    Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

    25 серпня 2023

    З Днем Незалежності України!

    Слава Україні!

    24 серпня 2023
    Розіграш змішувача Grohe

    Ловіть подарунок від Grohe!

    Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

    17 липня 2023

    З Днем Конституції України!

    Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

    28 червня 2023
    Вхід в особистий кабінет