Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Які бувають вінілові шпалери в 2023 році?

Які бувають вінілові шпалери

Якщо звернутися до статистики продажів в Україні шпалер, то зроблені з вінілу – явно серед лідерів. Висока популярність цього матеріалу оздоблення пояснюється вдалими і збалансованими характеристиками, завдяки яким їх можна клеїти на стіни і в житлових кімнатах, і на кухні, і навіть у ванній. При цьому вибір величезний і різноманітний, підібрати щось під стиль свого будинку не складе труднощів. Але перед покупкою варто ретельно розібратися, як вибрати вінілові шпалери – це убезпечить вас у майбутньому від можливих розчарувань.

Переваги і недоліки вінілових шпалер

Щоб усвідомлено говорити про плюси і мінуси даного декоративного елемента, треба розуміти його природу. Структура вінілових шпалер зазвичай включає 2 шари. Базовий виконаний із паперу або флізеліну: в першому випадку ціна нижче, а у другому вище міцність. Верхній шар виготовлений із полівінілхлориду (або для стислості: ПВХ чи вініл). Таке покриття виконує одночасно і захисну, і декоративну функцію. Ще іноді між цими шарами додають третій. Він щільний, досить товстий і непрозорий, тому допомагає приховати можливі недоліки стін, їх нерівності. Знаючи «скелет» шпалер, вже можливо відповісти на поширений питання: вінілові шпалери – які вони?

Темні вінілові шпалери

За допомогою правильного вибору вінілових шпалер можна приховати візуальні недоліки стін (на фото AS Creation Elegance 3)

Найголовніше – це шпалери, що мають масу переваг:

  • Міцність. Розірвати плівку з вінілу вкрай складно, подряпини на ній теж майже не утворюються. Тому такі шпалери здатні витримувати будь-які навантаження, в тому числі від маленьких дітей і домашніх тварин.
  • Вологостійкість. Синтетика є синтетика, вода її не пошкодить. За рахунок цього відмити вінілові шпалери не складе труднощів. Більш того, є моделі з особливим покриттям, що дозволяє клеїти їх замість плитки у ванній.
  • Простота догляду. Навіть найдоступніші вінілові шпалери можна протерти вологою ганчіркою. Але існують і такі моделі, які дозволяється не просто мити, а навіть терти щіткою, що добре, наприклад, для шпалер у передпокої!
  • Довговічність. Шпалери з вініловим покриттям «живуть» до 10-15 років і навіть більше. Весь цей час вони зберігають свій початковий зовнішній вигляд: текстуру поверхні і насиченість малюнку.
  • Дизайн. Часом голова йде обертом від того, які бувають вінілові шпалери: на плівку наносять від абстракцій до картин (не дарма найкращі фотошпалери якраз такого типу). Фактура може імітувати камінь, дерево, тканину, шкіру тощо.

Шпалери з вінілу під текстиль

Шпалери з вінілу можна підібрати під будь-який стиль інтер'єру – вибір такого оздоблювального матеріалу величезний (на фото Sirpi AltaGamma Home)

Але так як вибрати вінілові шпалери намагаються на багато років, слід враховувати і недоліки такого декору:

  • Токсичність. Полівінілхлорид сам по собі не найшкідливіший матеріал, але в контакті з клеєм може виділяти формальдегіди. Тому для дитячої або спальні краще вибрати або дорогі, якісні моделі, або взагалі інший тип шпалер.
  • Відсутність повітропроникності. Одна з причин зносостійкості цих шпалер – суцільний шар ПВХ. Але він не пропускає не тільки вологу, а й повітря. Через це мікроклімат приміщення гірше, стіни майже не «дихають».
  • Складність монтажу. Без досвіду закріпити вінілові шпалери непросто, особливо якщо є отвори під вікна чи міжкімнатні двері. Треба чітко контролювати стики і правильно промащувати спеціальним клеєм самі шпалери, а також позбавитися протягів у приміщенні.

Ефектні вінілові шпалери

Хоча клеїти вінілові шпалери важко, вони компенсують це яскравістю дизайну і міцністю (на фото Rasch Belleville)

З огляду на все це, можна відповісти на ще одне поширене питання: які шпалери краще – вінілові або флізелінові? Відповідь: це залежить від ваших завдань. Шпалери з вінілу міцніше і ефектніше, зате з флізеліну екологічніше (вони зроблені з пористих пресованих паперових і текстильних волокон) і простіше в монтажі (їх не потрібно проклеювати, а клей наносять прямо на стіни і стелю).

Які бувають вінілові шпалери?

Але як і усі інші типи шпалер, моделі з вінілу неоднорідні в своєму асортименті. Багато що в характеристиках залежить від конкретного різновиду цього декоративного покриття. Зазвичай усі їх ділять на 5 категорій.

Шовкографія

Часом такі шпалери називають ще сатиновими. І якщо ви хочете вибрати вінілові шпалери максимально ефектні, цей варіант – для вас. За рахунок особливої обробки верхньої плівки створюється відчуття, ніби на стіні обробка з шовку (іноді навіть помилково стверджують, що у ПВХ вплетена шовкова нитка). До того ж поверхня шпалер може бути і глянсовою, і матовою, і з перламутровим відблиском. А мінус один: ціна. Через складність виробництва вартість досить висока, це явно не бюджетне покриття стін.

Вінілові шпалери з шовкографією

Шовкографія додає інтер'єру розкоші і навіть гламуру, кімната з такими вініловими шпалерами виглядає дуже ефектно

Структурні шпалери з шаром спіненого вінілу

Такі шпалери легко впізнати за характерним рельєфом і великим об'ємом, але при цьому – мінімальній вазі. Вся справа у їх структурі: пухкій, пористій і товстій. Завдяки такій властивості шпалери зі спіненого вінілу можна клеїти навіть на непідготовлені стіни, вони зроблять непомітними різні шорсткості і недоліки базової поверхні. При виборі вінілових шпалер даного типу треба враховувати, що вони добре вбирають вологу. Тому максимум допустимого – це злегка протирати їх ганчірочкою.

Спінені вінілові шпалери

Шпалери зі спіненого вінілу підкуповують рельєфом, але вельми примхливі у догляді – хоча для спальні їх можливостей вистачить

Вінілові шпалери гарячого тиснення

Технологія тиснення візерунка і текстури на ПВХ-плівці з використанням високої температури дозволяє досягти найвищої стабільності малюнку, міцності і невибагливості покриття. При цьому за допомогою гарячого тиснення роблять відразу два типи шпалер: важкий вініл і компакт-вініл. Перший різновид цінують за максимальну товщину: «важкі» шпалери дуже міцні, але наклеїти їх на стіну складно. Шпалери з компакт-вінілу підкуповують іншим – декором: вони добре імітують текстури дерева, бамбука, цегли тощо.

Шпалери з вінілу гарячого тиснення

Зроблені за допомогою гарячого тиснення вінілові шпалери бувають декількох типів – і кожен зі своїми плюсами

Поліплен, або вінілові шпалери, що миються

Багато покупців, коли уточнюють, які бувають вінілові шпалери, найчастіше мають на увазі ці – з поліплену. Для простоти їх зазвичай називають такими, що можна мити, або кухонними (оскільки їх можна розміщувати навіть замість плитки на кухні). Причина особливої вологостійкості: гумове покриття ПВХ. Впізнати такі шпалери можна за позначкою з 2 або 3 хвилями на упаковці. Також відзначимо, що для житлових приміщень декор не дуже підходить. По-перше, він не екологічний. По-друге, гладка структура грубувата на вигляд.

Вінілові шпалери, що можна мити

За рахунок прогумованого покриття вінілу такі шпалери можна клеїти і на кухні, і навіть у ванній кімнаті, адже волога їм не страшна

Шпалери з твердим або випареним вінілом

Один із найдорожчих типів вінілових шпалер, що пояснюється складнощами його виробництва. З одного боку, за основу беруть відразу кілька шарів паперу. З іншого, полівінілхлорид перед покриттям ретельно випарюють, щоб видалити з нього всі шкідливі речовини. В результаті виходить дуже міцний, надійний і безпечний для здоров'я оздоблювальний матеріал. Останнє особливо важливо, адже багато моделей шпалер із твердого вінілу дозволено клеїти навіть у дитячій кімнаті – токсичні випари виключені!

Шпалери з випареного вінілу

Хоча випарений вініл обходиться дорожче звичайного, це виправдано його екологічною чистотою для будь-яких приміщень

Основні виробники вінілових шпалер

Якщо ви не знаєте, як вибрати якісні вінілові шпалери, орієнтуйтеся на перевірені, марки, що заслужили любов покупців по всьому світу. Виходячи з нашої практики можна виділити такі бренди, як:

Всі вони в асортименті представлені в каталозі інтернет-магазину Keramis. При цьому наші консультанти допоможуть розібратися, які бувають вінілові шпалери цих виробників, і підкажуть, на які нюанси звернути увагу при виборі. І зрозуміло, у нас вас чекають привабливі умови продажу шпалер із вінілу!

Купити вінілові шпалери в інтернет-магазині Кераміс

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет