Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як правильно вибрати умивальник | раковину над пральною машиною?

Як вибрати умивальник над пральною машиною

У маленькій ванній кімнаті буквально кожен квадратний сантиметр на вагу золота. Тому в такій ситуації варто подумати про установку умивальника над пральною машиною – з подібним рішенням ви зможете вигадати чимало вільного простору в мініатюрному санвузлі. Однак не варто поспішати купувати цю сантехніку без розбору. Адже далеко не кожна модель підійде для такого монтажу. Щоб не пошкодувати про покупку, з'ясуйте із нашою статтею точно, як вибрати раковину над пральною машиною!

Переваги монтажу раковини над пральною машиною

Близьке сусідство умивальника та пралки незамінне для суміщених ванн у «хрущовках» та «панельках». Адже у нього відразу кілька вагомих плюсів:

  • Економія площі. Середньостатистична чаша разом зі встановленою під нею тумбою для ванної займає приблизно стільки ж місця, скільки і пральна машинка. По суті, виграш від їх поєднання – дворазовий.
  • Логічне розміщення машини. Якщо в санвузлі недостатньо місця для техніки для прання, її часто переносять у коридор, передпокій або на кухню. Вибір раковини над пральною машиною позбавляє від такої незручності.
  • Грамотна організація простору. З появою такої сантехніки раціональність облаштування кімнати виростає. Адже разом із нею потрібно знайти і відповідні меблі у ванну – в цьому допоможе ця стаття з корисними порадами.
Раковина над пралкою

У санвузлах невеликої площі суміщення раковини та пралики незамінне та дуже зручне (на фото Paa Claro)

Які є недоліки умивальника над пральною машинкою?

Зрозуміло, у кожної медалі – дві сторони. Тому до покупки рекомендуємо вам ретельно зважити всі мінуси такого монтажу сантехніки у ванній кімнаті:

  • Сусідство з електротехнікою. Прямо під чашею постійно знаходиться електрика, і протікання можуть вивести її з ладу, плюс є ризик удару струмом. Вам варто подбати про гідроізоляцію і вибрати та встановити систему антипотоп.
  • Характерна форма чаші. Раковина до пралки має плоску форму та невисокі борти. Через це набрати в неї багато води не вийде, злив повільний, і немає місця під аксесуари для ванної (про їх вибір читайте тут), тому їх кріплять хіба що на стіну.
  • Менше зручності. У статті, як вибрати умивальник над пральною машиною, нікуди не дітися від дилеми: не особливо містка пралка (про це нижче) або ж високо розміщена раковина – інших варіантів немає.
  • Вузькість асортименту. Хоча рішень, що заощаджують місце у ванній, багато (взяти ті ж унітази-компакти, вибрати які допоможе ця публікація), із такою сантехнікою пропозиція не дуже велика. Та й комплектуючі до неї, як правило, знайти проблематично.
Умивальник над пральною машинкою

На цьому фото прекрасно видно, чому умивальник над пралкою не може бути по-справжньому глибоким (на фото Fancy Marble 6307101)

Раковина-латаття: що це таке?

Ніхто не забороняє встановити над машинкою стандартний умивальник, але потрібно розуміти: він буде надто високий та об'ємний, а розміщення комунікацій під ним небезпечним для техніки. Тому варто шукати спеціальну модель. Що з себе являє умивальник-латаття? Свою назву він отримав через форму: плоску, із низьким бортиком – ніби листя латаття на річці. Звертає увагу і злив: часто не по центру, як зазвичай, а біля задньої стінки або прямо в ній – щоб відведення води не було над пралкою, а позаду неї. Для виробництва цієї сантехніки використовують звичний фаянс, більш доступний акрил, рідше полімербетон (вид міцного та зносостійкого, але відносно дорогого штучного каменю).

Раковина-латаття

Якщо грамотно вибрати умивальник над пральною машинкою, то формат плоского латаття виявиться оптимальною покупкою

У раковин у форматі «латаття» відрізняються:

  • Злив. Буває круглим або щілиноподібним. Останній виглядає дуже стильно, та й імовірність протікання нижче (його якраз розміщують у задній частині), але засмічується він помітно швидше круглого. Це пов'язано з тим, що труба для води в ньому горизонтальна, а не вертикальна. Тому його варто частіше прочищати.
  • Форма. Хоча умивальник може бути будь-яким, краще купити квадратну або прямокутну версію, так як вибрати раковину над пральною машиною потрібно так, щоб чаша надійно вкривала верх техніки. І пам'ятайте про запас у 3-5 см по всім сторонам, що вбереже пралку бризок, що від летять зверху.
  • Оснащення. У комплекті можуть бути і кронтштейни, і сифон, і навіть змішувач для раковини. Хоча останній виняток, і найчастіше його підбирають окремо. До того ж нерідко його ще й монтують на стінку, адже в компактній чаші інколи просто ніде робити навіть невеликий отвір під установку крана.
Умивальник над пральною машиною в інтер'єрі

На фото добре видно зміщений до задньої стінки злив – так краще з точки зору безпеки, але гірше для швидкості відведення води

Основні вимоги до пральної машини

Функціональність та зовнішній вигляд пралки – виключно на ваш розсуд. Куди важливіше перед покупкою звернути увагу на її ключові габарити:

  • Глибина. Оптимальний варіант: 35-45 см. Саме із цим діапазоном у вас буде широкий вибір умивальників над пральною машинкою: практичних і гармонійних. Ще не забудьте, що позаду техніки повинен залишитися зазор у межах 7-10 см для зручного підведення всіх необхідних комунікацій.
  • Висота. Щоб користуватися раковиною було зручно і невисоким людям, і дітям, знадобитися особливо низька пралка: не більше 65-70 см «у холці». Правда, слід враховувати: місткість цього оснащення мінімальна – як правило, воно розраховане на прання всього 3-3,5 кг білизни.
Пральна машина під умивальником

Про велику і містку пральну машину при установці її під умивальником, швидше за все, доведеться забути…

Іноді в продажу можна зустріти комплекти з пральної машинки та раковини в єдиному стилі, із непомітним стиком та навіть в спільному корпусі (часом із дверцятами, що приховують пралку всередині). Це відмінне рішення для дизайну ванної: з ним все виглядає витончено і акуратно. Однак ціна такого оснащення зазвичай висока, та й при сервісі, заміні деталей або ремонті можуть виникнути певні труднощі.

Раковина та пралка під однією стільницею

Тут раковина теж стоїть над пральною машинкою, але економії місця від цього не багато – це в більшій мірі чисто дизайнерське рішення

Найбільш поширені помилки при розміщенні умивальника на пральну машину

Щоб встановлені поруч один з одним раковина і пралка «жили душа в душу», на етапі їх монтажу необхідно приділити увагу кільком важливим факторам:

  • Для кріплення раковини потрібно зробити акуратну і точну розмітку стін. Починати її варто з лінії, яка відміряється по верхній точці пралки: тоді комплект із цього обладнання та сантехніки зійдеться ідеально.
  • Так як вибрати умивальник над пральною машиною часто намагаються для розміщення поруч із ванною зі спільним змішувачем із поворотним виливом, слід заздалегідь переконатися, що його довжина достатня для такого завдання.
  • Стик раковини зі стіною, вирізи в чаші, ущільнювачі, місця з'єднання з комунікаціями – їх потрібно обробити силіконом, щоб уникнути течі в майбутньому. І не забудьте про регулярний догляд за змішувачем та сантехнікою!
  • Для тандему пралка-умивальник прийнято використовувати загальний сифон, що несе ризик зриву шланга при зливі брудної води з пральної машини. Таку деталь треба надійно зафіксувати хомутом із гвинтовим механізмом.
  • Як і у випадку з освітленням у ванній, не варто соромитися ретельно вивчити інструкцію або звернутися за допомогою до професіоналів! Неграмотний монтаж будь-якої електротехніки у ванній може привести до поломок і травм.
Ванна з раковиною над пральною машиною

Щоб ідеально поєднати раковину з пралкою і всієї іншою сантехнікою, треба добряче попрацювати – але це того варто

І звичайно ж, не забувайте, що краще купувати продукцію відомих брендів, у яких дійсно висока якість виготовлення сантехніки. Ми радимо в першу чергу орієнтуватися на умивальники Miraggio, Paa та Fancy Marble – вони красиві, зручні, довговічні. Замовити їх найкраще в інтернет-магазині Keramis. Адже наші ціни привабливі, а консультанти завжди підкажуть, як вибрати оптимальну раковину над пральною машинкою для ваших конкретних умов!

Рекомендовані раковини для встановлення над пралкою

7 товарів
Купить раковину в интернет-магазине Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет