Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як вибрати плінтус для підлоги в 2023 році?

Як вибрати плінтус для підлоги

Кажуть, диявол ховається в деталях – і в дизайні інтер'єру це правило відмінно підтверджує плінтус для підлоги. Здавалося б, тонка смужка по периметру кімнати, але як точно вона може підкреслити гармонію стилю... або ж порушити її, незважаючи на грамотно підібрані шпалери і підлогове покриття. Але ж цей елемент декору повинен бути ще і практичним, і довговічним. Тому питання, як правильно вибрати плінтус для підлоги, не таке і просте, як може здатися.

Вибираємо матеріал підлогового плінтуса

З чого тільки не роблять ці декоративні деталі: від алюмінію до кераміки і пробки! Хоча на питання, з якого матеріалу краще купити плінтус на підлогу, зазвичай згадують три найбільш популярних варіанти: дерево, МДФ та пластик.

Дерев'яний плінтус

Дерев'яний плінтус для підлоги

Дерев'яні підлогові плінтуси ніколи не вийдуть з моди, хоча вони і дорожче за інші типи

Дерево – це класика як вона є. Вона актуальна завжди; для дерев'яних підлог, будь то паркет або паркетна дошка, це фактично єдиний вірний вибір. Підлогові плінтуси з дерева привабливі і екологічно безпечні, довговічні і легко монтуються або демонтуються для ремонту. Недоліків у подібного матеріалу по суті два: висока ціна і сприйнятливість до перепадів температур і вологості (а тому на кухні, де часто використовується на підлозі плитка від них краще відмовитися). Правда, іноді моделі з дерева можуть бути цілком доступні. Але насправді це не зовсім дерево: не його масив, а склейка з фрагментів, вкрита шпоном. А ще важлива рівність стіни, до якої кріпиться плінтус. Інакше з часом він скривиться і навіть може потріскатися в місцях вигинів.

Рекомендовані колекції плінтуса з дерева:

МДФ-плінтус

Підлоговий МДФ-плінтус

Зроблені з МДФ плінтуси на підлогу вважаються збалансованим рішенням за більшістю характеристик

Якщо ви хочете дізнатися, як вибрати плінтус для підлоги з оптимальним поєднанням ціни і якості, то кращий варіант з МДФ-плити. З одного боку, він помітно дешевше за «повноцінне» дерево. Цей матеріал являє собою спресовані і склеєні особливими смолами тирса, тому він такий же безпечний для здоров'я. При цьому за рахунок покриття з ламінованої плівки дизайн цього плінтуса нітрохи не поступається натуральному дерев'яному. З іншого ж боку, у нього міцність все-таки трохи нижче, ніж у аналога з дерева. Але все одно ресурс становить далеко не один рік. Тим більше що згадана плівка надійно захищає плінтус від ультрафіолету і вологи. Плюс треба врахувати, що порізка МДФ при монтажі вимагає більшої акуратності.

Якісний плінтус із МДФ:

Пластиковий плінтус

Пластиковий підлоговий плінтус

Пластикові плінтуси для підлоги практичні і доступні, хоча багато в чому поступаються іншим типам

Зроблені зі спіненого полівінілхлориду плінтуси підкорюють доступністю – це найдешевший спосіб обробки стику між підлогою і стіною. Також моделі з ПВХ відрізняються величезною різноманітністю кольорів: підібрати щось можливо для будь-якого за стилем інтер'єру і покриття, в тому числі ковроліну. При цьому із часом яскравість нікуди не зникає, оскільки матеріал майже на вигорає на сонці. До переваг цього пластику відноситься і несприйнятливість до вологи, що теж спрощує догляд – його досить протерти ганчіркою. Що ж до мінусів, то найважливіше: пластикові плінтуси не надто довговічні. Вони можуть тріснути навіть від легкого удару! А ще вибирати підлоговий плінтус цього типу варто з усвідомленням, що він не настільки екологічно чистий, як дерево або МДФ.

Популярні пластикові плінтуси:

Як правильно вибрати колір плінтуса?

Підбір плінтуса за дизайном інтер'єру необхідно починати з кольору подібного декоративного елемента. У цьому випадку вибирають одну з наступних концепцій:

  • Під колір підлоги. Найбільш поширене рішення, коли плінтуси і підлогове покриття виконані в єдиному кольорі (допустима розбіжність в 1-2 тони). Зручно, що багато виробників ламінату або паркету мають у своїх каталогах колекції пов'язаних плінтусів, тому їх підбір максимально спрощений.

    Плінтуси в колір підлоги

    Плінтус під колір ламінату чи паркетної дошки завжди виглядає акуратно і стильно – класика!

  • Під колір стін. Популярний варіант, але більш складний для втілення. По-перше, якщо стіни різнокольорові (наприклад, шпалери з візерунком), плінтуси для підлоги вибирати варто в тон їх базового відтінку. По-друге, навіть якщо стіна однотонна (припустимо, пофарбована), краще зачекати, поки вона висохне – і тільки після шукати плінтус.

    Плінтуси в колір стін

    Для однотонних стін вибрати плінтуси в тон – це відмінне і свіже рішення

  • Під колір дверей. Якщо міжкімнатні двері різко контрастують за тоном з усім іншим інтер'єром, схожий за кольором плінтус стане відмінною ланкою, що об'єднає дизайн. Але є одна маленька порада: якщо можливо, краще купити плінтус тієї ж висоти, що й дверні лиштви – гармонія буде ідеальною.

    Плінтус під колір дверей

    Для міжкімнатних дверей, що виділяються по відношенню до інтер'єру, потрібні і плінтуси відповідні

  • На контрасті. Найбільш смілива і радикальна дизайн-концепція, коли для плінтуса підбирається колірне рішення, не пов'язане з жодною деталлю в кімнаті. Завдяки цьому приміщення може стати значно оригінальнішим і свіжішим за стилем. Але краще заздалегідь оцінити все в спеціальній програмі, щоб не зіпсувати дизайн в цілому.

    Контрастні плінтуси на підлогу

    Якщо все розрахувати правильно, контрастний плінтус на підлозі буде дуже виграшним акцентом

Вибір розміру плінтуса для підлоги

В обговоренні, як вибрати підлоговий плінтус, одна з важливих тем: розмір, а вірніше – висота (товщина трохи менш значима). Залежно від величини цієї характеристики всі плінтуси діляться на три групи:

  • Низькі. Їх висота не перевищує 3-4 см, тому вони дуже витончені, майже непомітні. За рахунок цього вони оптимальні для маленьких кімнат зі стелею до 2,5 м. Адже такий плінтус не буде «з'їдати» візуальний простір невисоких стін.
  • Середні. Найпоширеніший формат: такі елементи коливаються в діапазоні 5-8 см, завдяки чому вони по-справжньому універсальні. Вони доречні практично в будь-якій за габаритами кімнаті з типовими стелями в районі 2,7-3 м.
  • Високі. «У холці» ці моделі досягають 10-12 см: виглядають вони досить солідно, масштабно. Так як підібрати розмір плінтуса намагаються під розмір приміщення, то такий варіант підійде лише великим кімнатам зі стелями від 3-4 м.

Різні за висотою плінтуси

Розміри плінтуса для підлоги слід вибирати в залежності від габаритів кімнати і висоти стель

Плінтус для підлоги в дизайні приміщень

Сучасне ставлення до стилю максимально ліберальне, тому можна поєднувати навіть те, що, здавалося, не поєднується. Хоча загальні рекомендації підбору плінтуса за дизайном для найпоширеніших напрямків все ж є:

  • класичний стиль: для нього підходить підлоговий плінтус натурального відтінку усередненої висоти, з дерева або МДФ, з акуратними декоративними елементами і вирізами;
  • мінімалізм та хай-тек: в цьому випадку потрібні прості, строгі форми і обмежена колірна гамма (білий, чорний та сірий), з матеріалів оптимальні МДФ, пластик, метал;
  • модерн: для такого стилю характерні досить складні візерунки, тому і плінтуси зазвичай мають особливу, з вирізами, форму, при цьому вони можуть бути і з дерева, і з гнучкого пластику.

Як вибрати підлоговий плінтус за дизайном

Хоча плінтус на перший погляд не дуже помітний, його вибір повинен бути продуманим точно під стиль усього приміщення

А щоб не помилитися при покупці, ми рекомендуємо звернутися до консультантів інтернет-магазину Keramis. Вони знають усі нюанси, як вибрати плінтус для підлоги – і поділяться ними з вами на конкретних прикладах із нашого каталогу. Завдяки цьому ви зможете швидко і, що найцінніше, вигідно придбати такий декоративний елемент і гармонійно доповнити дизайн свого інтер'єру!

Купити плінтус в інтернет-магазині Кераміс

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет