Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Вибір мармурової плитки для ванни. Свіжі ідеї в дизайні 2023 року

Вибір мармурової плитки

Нехай мода змінюється хоч кожен день – мармур завжди залишається актуальним матеріалом для оздоблення ванної кімнати. Причому не має значення, чи йде мова про натуральний камінь або ж штучний декор! У будь-якому випадку таке покриття стін та підлоги прикрашає приміщення, особливо якщо ви дізнаєтеся, як вибрати мармурову плитку. Тим більше, що нічого складного в цьому нема…

Переваги та недоліки мармурової плитки

Перш за все вам слід визначитися, що вибрати: мармурову плитку або керамічну плитку під мармур? У кожного рішення свої плюси та мінуси.

До переваг натурального мармуру відносяться:

  • високі міцність та зносостійкість, при належному догляді цей матеріал «працює» десятиліттями;
  • по-справжньому унікальний, неповторний малюнок – двох однакових плит із мармуру годі й шукати;
  • легкість очищення, практично будь-які забруднення легко видаляються простою водою та ганчіркою;
  • найвищий престиж, адже мармурове оздоблення підвищує статус та рівень будь-якої квартири або будинку.

Мармурова плитка у ванній

При виборі мармурової плитки усю увагу привертає природний малюнок, адже двох ідентичних панелей не знайти!

Але для багатьох вибір мармурової плитки навряд чи виправданий через її недоліки:

  • низька теплопровідність, «завдяки» якій босоніж по холодній підлозі ходити майже неможливо;
  • дуже висока ціна, яка за замовчуванням прирівнює будь-який мармур до преміум-сегменту.

Мармурова плитка на підлозі

Натуральний мармур дуже холодний, тому така підлога не дуже комфортна, і врятує хіба що система підігріву

На цьому тлі плюси кахлю або керамограніту під мармур дуже привабливі:

  • на порядок доступніше за натуральний камінь, вартість порівнянна зі звичайними видами керамічної плитки;
  • не боїться агресивних миючих засобів та гострих предметів, подряпати таке покриття помітно складніше;
  • найширша колірна палітра, що відкриває безмежні можливості для незвичайного дизайну ванної;
  • комфортніше, «тепліше» на дотик (хоча, звичайно, треба пам'ятати, що кераміка все одно прохолодна).

Плитка під мармур у ванній

Доступна та різноманітна за дизайном і форматом плитка під мармур нерідко виглядає нічим не гірше за натуральний матеріал

Що ж до негативних сторін вибору плитки під мармур, то їх не так вже й багато:

  • менше запас довговічності, хоча і кахель, і тим більше керамограніт все ж легко витримують до 20-30 років без втрати «товарного вигляду»;
  • повторюваність візерунків (проте при бажанні можна знайти плитку з великою варіативністю, яку відрізнити від «натуральної» буде вкрай важко).

Підлога з плитки під мармур

Плитка під мармур якщо і поступається природній у довговічності, то не критично – як найменш, не настільки, наскільки вона дешевше

Як правильно вибрати та купити мармурову плитку?

Досвід показує: порівнявши позитивні та негативні властивості обох типів оздоблення, більшість покупців схиляється до кераміки під мармур. І тому далі необхідно сказати про ключові фактори оцінки саме цього матеріалу.

Якого кольору буває мармурова плитка для ванної?

В природі мармур може мати десятки, якщо не сотні колірних рішень. Але при покупці найчастіше вибір мармурової плитки обмежується такими варіантами:

  • Білий. Відтінки можуть бути будь-якими: від сліпуче-снігового до теплого молочного. Всі вони додають ванній кімнаті простору, об'єму, легкості. При цьому білий мармур підходить як для класичного стилю, так і лофт або хай-тека, які на піку сучасної моди з усіма своїми системами інсталяції, підвісними унітазами та біде.

    Біла мармурова плитка

    Білий мармур є ніколи не старіючою класикою для ванних кімнат

  • Сірий. Мармур сіруватої гами вважається більш простим, ніж білий. Але в житті подібне оздоблення виглядає все одно дуже стильно, вишукано – просто трохи стриманіше та суворіше. До того ж воно універсальне, практичне і добре поєднується з меблями у ванній будь-якого кольору.

    Сіра плитка під мармур

    Сіра плитка під мармур добре гармонує із білою сантехнікою та металом

  • Чорний. Шик та показова розкіш, особливо в поєднанні із золотистими або білими акцентами аксесуарів в інтер'єрі – чорне покриття тут поза конкуренцією. Хоча зазначимо: підходить воно тільки для великих приміщень, а чистити її, як і сантехніку аналогічного кольору, потрібно часто, оскільки на ній помітні навіть найдрібніші забруднення.

    Чорна мармурова плитка

    Чорний мармур розкішно виглядає, але готуйтеся до його постійного очищення

  • Кольорові варіації. Від спокійної класики бежевого до провокаційного рожевого, з рудими, синюватими або теракотовими тонами, як у плитки під цеглу, натуральних або не зовсім природних для каменю відтінків – ви нічим не обмежені, так як вибрати плитку під мармур можна будь-якого кольору.

    Бежева плитка під мармур

    З усіх «кольорових» видів плитки під мармур найбільш популярна нейтральна бежева

Вибір фактури та розміру мармурової плитки

Залежно від способу обробки поверхні вся кераміка для стін і підлоги ділиться на дві категорії:

  • Глянцева плитка. Відполірована до яскравого блиску кераміка цінується за ефектний зовнішній вигляд, який незмінно буде в центрі уваги. Це варіант візуально здорожує інтер'єр, але в маленькій кімнаті може виглядати занадто блідо. До того ж для підлоги у ванній глянсовий декор не годиться, оскільки при попаданні вологи він стає занадто слизьким.

    Глянцева мармурова плитка на підлозі

    Глянець додає лиску, але така мармурова плитка – не дуже практичне рішення для ванн, краще обмежити її житловими кімнатами

  • Матова плитка. Легка шорсткість надає кахлю та керамограніту особливого шарму. Так, таке оформлення не кидається в очі, зате воно підкорює акуратністю та помірністю. До того ж на підлозі така плитка безпечна (особливо якщо має додатково структуровану поверхню для зменшення ризику посковзнутися).

    Матова плитка під мармур

    Для ванної, де підлога часто мокра та слизька, оптимальний вибір – плитка під мармур матового типу, та й виглядає вона непогано

Ще один додатковий фактор: розмір кераміки. Вибір мармурової плитки зазвичай обмежений крупним форматом: починаючи з 30х30 см (хоча можна знайти в продажу навіть мозаїку з натурального каменю). Тому керамограніт та кахель під мармур також випускають відносно великі: від 20х20 см і аж до 320х160 см! Правило підбору тут одне: співвідносите габарити вашої ванної із плиткою, щоб вони відповідали один одному. Інакше вийде некрасиво і візуально громіздко.

Велика мармурова плитка

Мармурова плитка виглядає дуже виграшно у великих форматах – аж до гігантських панелей по 2-3 метри в довжину

Дизайнерські рішення з мармурової плитки у ванній кімнаті

Способів використання мармурової або ж оформленої під мармур плитки у ванній – сила-силенна. Але найбільш вдалих рішень по суті кілька:

  • Близькі відтінки. Однакове за кольором оздоблення підлоги, стін та стель – навряд чи гарне рішення. Тому краще вибрати мармурову плитку з різницею хоча б у півтони: тоді і єдність стилю не постраждає, і немає нудної одноманітності.

    Оздоблення плиткою під мармур ванної

    Плитка під мармур на підлозі, стіні праворуч і мозаїці на стільниці різна, але близька за тоном – ансамбль підібраний ідеально

  • Контраст. Чорне з білим, синє з червоним, зелене з жовтим – такі поєднання завжди звертають на себе увагу. Плюс для зонування вони пристосовані ідеально. Головне: щоб контраст був не дуже нав'язливим.

    Контрастна мармурова плитка

    Контрастне поєднання мармурової плитки додає родзинку в інтер'єр, якщо тільки мати почуття міри

  • Декор. Малюнок мармуру настільки красивий та вишуканий, що може виступити як самостійна і повноцінне прикраса однотонної стінки зі звичайної керамічної плитки або, наприклад, стільниці. Виглядає дуже благородно!

    Плитка під мармур на стільниці

    Стільниця з плитки під мармур буде справжньою прикрасою будь-якої ванної або кухні

І звичайно, не забувайте про поєднання мармурової плитки із сантехнікою та меблями. Для них актуальні схожі рекомендації: близькі за колірною гамою або ж контрастні.

Особливості монтажу та супутні витрати

В питанні монтажу плитки простежується ще одна дуже важлива відмінність між натуральним та штучним матеріалом. По-перше, способів укладки мармуру кілька: на клей, розчин або каркас. По-друге, робота з ним складніше, потрібно мати певні навички поводження з такою оздобленням. Тому укладання плитки під мармур простіше, швидше і, що головне, дешевше. Зайвий спосіб заощадити!

Невелика мармурова плитка

Монтаж звичайної кераміки простіше та дешевше, аніж у виконаної із натурального каменю, – ще один плюс на користь вибору плитки під мармур

Якого виробника краще купити мармурову плитку?

Вибір мармурової плитки – це багато в чому вибір правильного бренду. Адже такий матеріал, хоч натуральний, хоч з імітацією, слід купувати тільки у перевірених марок. Тоді якість буде по-справжньому високою, вона виправдає всі ваші очікування. Виходячи з практики, ми можемо рекомендувати такі фірми, як:

Продукція цих виробників приваблива, різноманітна, доступна за ціною – якщо, звичайно, замовити її в інтернет-магазині Keramis. У нас одні з кращих в Україні умов продажу. Плюс наші консультанти завжди зможуть підказати, як вибрати плитку під мармур для ваших конкретних умов. Купувати з нами зручно та вигідно!

Купити підвісний унітаз в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет