Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Правильно вибираємо шпалери для дитячої кімнати у 2023 році

Шпалери для дитячої кімнати

Оформлення дитячої кімнати складається з безлічі деталей, але чи не ключову роль відіграють шпалери. Адже саме вони задають загальний настрій декору! При цьому вони також повинні відповідати віку і статі дитини, а також її темпераменту і інтересам, не кажучи вже про нешкідливість для здоров'я. Тому потрібно чітко розуміти, як вибрати шпалери для дитячої

Які бувають дитячі шпалери?

Колір і стиль дуже важливі для усіх шпалер, але починати треба не з них. Найголовніше – тип декоративного оздоблення стін: від цього залежить його і безпека, і довговічність. Вибір шпалер для дитячої кімнати зазвичай включає наступні варіанти:

Паперові шпалери для дитячої кімнати

Паперові шпалери для дитячої

Оптимальне рішення оформлення для кімнати дитини. Зроблені на основі з паперу шпалери екологічно чисті і не виділяють шкідливих речовин (хоча краще перевірити сертифікат на відсутність небезпечних барвників). Вони дозволяють стінам «дихати» (а це означає мінімальний ризик появи грибка) і практично не накопичують пил (що вбереже дітей від алергії). Плюс до того паперові шпалери найдоступніші, а вибір їх величезний. Мінус фактично один: швидко зношуються, особливо якщо дитина активно пізнає світ і полюбляє малювати на стінах…

Шпалери на флізеліновій основі для дитячої кімнати

Флізелінові шпалери для дитячої кімнати

Флізеліном називають напівсинтетичний матеріал, де целюлозні волокна (суть папір) з'єднуються з волокнами поліестеру. За рахунок цього подібні шпалери набувають позитивні якості «двох світів». З одного боку, вони також «дихають» і безпечні для дитячого організму. З іншого ж, флізелінові шпалери помітно міцніші та не бояться вологи, їх легко очистити від «шедеврів» маленької дитини. Але за все доводиться платити: ціна такого покриття стін дитячої вельми висока. При цьому вибір кольорів відносно скромний.

Вінілові шпалери в дитячу

Вінілові шпалери для дитячої кімнати

Вибирати шпалери у дитячу кімнату цього типа варто вкрай вдумливо. Так, цей матеріал довговічний, а наклеїти його можна дуже швидко, плюс він ефективно приховує недоліки стін і дуже легко очищається (за це, до речі, подібні моделі часто використовують у передпокої). Але все це перекреслюють ризики для дитини. В основі цих шпалер папір або флізелін, але зверху на них вінілове покриття. Воно не пропускає повітря, що погіршує мікроклімат у приміщенні (не допомагає навіть перфорація). А ще небезпечний спінений вініл: він кришиться, що для дітей, які все пробують на смак, загрожує ризиком отруєння.

Текстильні дитячі шпалери

Текстильні шпалери для дитячої

Декор стін із таким покриттям виглядає дуже ефектно, до того ж він абсолютно безпечний для здоров'я. Але вибирати для дитячої шпалери на основі текстилю навряд чи доцільно. По-перше, їх ціна досить висока – і будь-яке пошкодження оздоблення, звичайне в експлуатації дитиною, буде виливатися у серйозні витрати (тим більше текстильні шпалери не дуже зносостійкі). По-друге, вони не так просто приклеюються. По-третє, на текстилі накопичується досить багато пилу, йому потрібна регулярна чистка. Краще залишити такі моделі, наприклад, для спальні.

Фотошпалери у дитячу кімнату

Фотошпалери у дитячій

Шпалери з великими, яскравими і якісними зображеннями припадуть до душі мало не кожній дитині. При цьому з покриття полівінілхлоридною плівкою без проблем видаляються будь-які забруднення: сліди від маркера і олівця, фарба, пластилін тощо. Але покриття з ПВХ являє собою і головний недолік фотошпалер для дитячої, бо воно не екологічне і не повітропроникне. Тому для маленьких дітей вони не підходять. І якщо дуже хочеться вибрати для дитячої шпалери із фотомалюнком, варто обмежитися буквально одним фрагментом стіни.

Правильно вибираємо колір шпалер у дитячу

На питання, як вибрати шпалери в дитячу кімнату за кольором, відповідь одна: багато в чому це залежить від віку дитини. Орієнтовна шкала така:

  • від 0 до 3 років. Немовляті потрібна спокійна обстановка. Тому варто шукати шпалери м'яких, ніжних і заспокійливих кольорів: бежевий і блакитний, рожевий і світло-зелений, будь-які пастельні відтінки тощо.

    Шпалери для дітей до 3 років Шпалери для малечі до 3 років Шпалери для немовлят

  • від 3 до 6 років. У цей період доречно додати декору яскравих, мультяшних кольорів і візерунків. Однак не перестарайтеся: уникайте занадто насичених тонів та хаотичних, контрастних і великих малюнків – вони можуть дратувати дітей.

    Шпалери для дітей від 3 до 6 років Шпалери для дітей до 6 років Шпалери для дітей від 3 років

  • від 6 до 9 років. У такому віці колірна гамма знову вирівнюється: тут не так потрібні глибокі відтінки. Також не варто вибирати в дитячу шпалери з великою кількістю складних малюнків – дитина у цей час і так отримує занадто багато інформації.

    Шпалери для дітей від 6 до 9 років Шпалери для дітей до 9 років Шпалери для дітей від 6 років

  • від 9 до 12 років. У дітей до цього часу вже формуються власні і характер, і інтереси. Тому обов'язково враховуйте їх при обговоренні тих чи інших шпалер і лише при необхідності м'яко підкорегуйте вибір.

    Шпалери для дітей від 9 до 12 років Шпалери для дітей до 12 років Шпалери для дітей від 9 років

  • від 12 років. Підлітки мають свою думку з будь-якого питання – і особливо варіантів оформлення власної кімнати. Через це краще давати їм право вибирати свої шпалери, хоча від надто екстремальних варіантів варто все ж акуратно відмовити.

    Шпалери для дітей старше 12 років Шпалери для підлітків старше 12 років Шпалери для підлітків

Крім віку врахуйте також темперамент дитини. Якщо малюк гіперактивний, то варто вибирати шпалери в дитячу кімнату холодних відтінків: вони діють на психіку заспокійливо. Якщо ж він урівноважений, то беріть теплі тони. Хоча тут важливо не перестаратися: занадто «чужі» для психіки дитини кольори пригнічують. Тому шукайте збалансоване рішення!

Шпалери для дитячої кімнати дівчинки

Шпалери для дитячої кімнати дівчинки

Традиційно «дівчачими» вважаються світлі і теплі кольори: рожевий, м'ятний, бежевий, не надто кричущі варіанти червоного, жовтого і зеленого. Тематика малюнків теж відповідна: пейзажі, тварини типу кішок чи коней, герої і героїні мультиків, принцеси, карети або палаци тощо. Добре підходять шпалери для дитячої кімнати дівчинки із квітковими мотивами, вензелями і абстрактними ненав'язливими візерунками.

Шпалери для дитячої кімнати хлопчика

Шпалери для дитячої кімнати хлопчика

Якщо не знаєте, які шпалери вибрати в дитячу для хлопчика, орієнтуйтеся на класичні варіанти. У разі колірних рішень: білий, блакитний, синій і сірий, із елементами червоного, жовтого, помаранчевого, зеленого або коричневого тонів. Що стосується тематики, то «чоловічі» інтереси зазвичай такі: герої мультиків і коміксів, спорт, автомобілі, мотоцикли, кораблі, космос, тварини тощо. І знову ж таки не забувайте класичні геометричні візерунки.

Правильно поєднуємо шпалери для дитячої кімнати дітей різної статі

Шпалери для кімнати дітей різної статі

Якщо в одному приміщенні живуть і хлопчик, і дівчинка, потрібно серйозно продумати, як скомбінувати шпалери в дитячій, щоб кожному з них було комфортно. Коли діти ще малі, можна вибрати якесь універсальне оформлення: в світлих тонах і з нейтральним малюнком (смужка, клітинка, в горошину, мультики і тварини). Якщо ж вони досить дорослі, тоді варто зонувати кімнату якщо не меблями, то хоча б шпалерами: їх кольором і малюнком з урахуванням вищенаведених рекомендацій. Важливо тільки, щоб вони не були занадто контрастні по відношенню один до одного.

Широкий вибір брендів дитячих шпалер

Поради, як вибрати шпалери в дитячу, неможливо уявити без розмов про їх виробників: вітчизняних і зарубіжних. Перші, як завжди, цінують за вартість їх продукції, а другі – за гідну якість. Правда, які б шпалери вас не зацікавили, пам'ятайте: для дитячої кімнати найважливіше їх безпека. Тому обов'язково поцікавтеся сертифікатами, які дадуть вам можливість переконатися у відсутності шкідливих компонентів. Якщо ж говорити про найцікавіші марки дитячих шпалер, то виділимо:

Втім, ніж довго і самостійно оцінювати бренди і конкретні колекції, краще відразу звернутися за кваліфікованою допомогою. Її ви завжди знайдете в інтернет-магазині Keramis! Наші консультанти підкажуть, які шпалери вибрати для дитячої кімнати в залежності від багатьох конкретних факторів. Завдяки цьому ви зможете придбати дійсно красиві, довговічні, нешкідливі дитячі шпалери – ми вам це гарантуємо!

Купити шпалери зі знижкою в інтернет-магазині Keramis

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет