Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Вибір біде для дому в 2023 році

Вибір біде

Серед усіх різновидів сантехніки в нашій країні біде, мабуть, зустрічається чи не найрідше. І зовсім даремно! Адже з подібним оснащенням санвузла спрощуються гігієнічні процедури і для жінок, і для чоловіків, і догляд за інтимними зонами в даному випадку виходить зручніше і при цьому помітно ефективніше! Важливо лише до покупки і установки розібратися, як вибрати біде – тоді воно принесе максимум користі і прослужить багато років…

Який вибрати матеріал біде?

Як і в ситуації, наприклад, із вибором ванни або умивальника, одним із головних чинників є матеріал, із якого виготовлена сантехніка. Правда, у біде варіантів не так вже й багато:

  • Фаянс. Це найдоступніший, а тому і найпопулярніший тип кераміки у будь-якої сантехніки – біде не виняток. Ще цей матеріал цінують за привабливий зовнішній вигляд, широку колірну гаму (не проблема пофарбувати, наприклад, у чорний) і відносну довговічність: ресурс перевищує 15-20 років. Правда, чистити його треба акуратно, інакше захисна емаль зітреться, потьмяніє і навіть може вкритися тріщинами.

    Біде з фаянсу

    Фаянсові біде коштують недорого, але можуть прослужити багато років без особливих проблем – хоча їм потрібен акуратний догляд (на фото Kolo Freja)

  • Порцеляна. За рахунок додавання до складу кераміки кварцу і польового шпату у цього матеріалу міцність і зносостійкість мало не в рази вище, ніж у фаянсу. До того ж порцеляна менш гігроскопічна: вона слабкіше вбирає вологу і бруд, довше залишаючись чистою. Плюс виглядає така сантехніка елегантніше, витонченіше. Що позначається і на ціні: часом удвічі-втричі вище!

    Біде з порцеляни

    Вибрати порцелянове біде варто за довговічність і надійність, хоча і ціна у нього вище за фаянсове (на фото Villeroy&Boch Hommage)

  • Нержавіюча сталь. Такий метал дуже надійний і міцний – не дарма з нього часто роблять вандалостійку сантехніку. Але він, тим не менш, не дуже популярний у покупців біде. Пояснюється це його вельми високою ціною та дизайном. Адже далеко не у всякому санвузлі настільки сувора і блискуча чаша буде виглядати доречною.

    Біде з нержавіючої сталі

    Вибір біде з нержавійки виправданий її властивостями, хоча її дизайн підійде не кожному інтер'єру

Але слід розуміти: так як вибрати біде зазвичай намагаються в пару до унітазу, то вся розмова про матеріали в якійсь мірі умовна. Адже оптимальне рішення – купити «парну» сантехніку: з однієї колекції, в одному стилі, з однакового матеріалу. Тоді оформлення вашого санвузла буде максимально гармонійним.

Яке біде за типом установки краще?

Наступний крок у виборі біде для будинку: визначитися, як буде монтуватися таке оснащення. Способів його установки фактично два:

  • Підлогове біде. Класичне рішення, при якому сантехніка стоїть на підставці, в якій ховаються всі комунікації. Переваги такої схеми очевидні: конструктивно таке біде просте (тому доступне), при цьому з його монтажем, як і обслуговуванням, не буде особливих проблем. Хоча для багатьох ці плюси марні на тлі деякої стародомодності стилю.

    Підлогове біде

    Встановлене на підлозі біде вибрати можна за простоту і зручність обслуговування, а також його доступність (на фото Roca Victoria)

  • Підвісне біде. Закріплене на стіні, ніби висить у повітрі, – таке обладнання незмінно привертає увагу і додає кімнаті легкості у візуальному плані. Правда, за це доводиться платити. Причому не тільки при покупці, а й під час монтажу. Адже встановлення інсталяція, що ховається в стінці, до якої кріпиться біде, потребує певних навичок, зусиль і часу.

    Підвісне біде

    Підвісні моделі біде виглядають дуже стильно, але встановити їх складніше за підлогові (на фото Ravak Uni Chrome)

Якщо ж ви не знаєте, як правильно вибрати біде, коли в кімнаті банально не вистачає місця для двох сантехнічних приладів відразу, зверніть увагу на суміщені з унітазом моделі. Таких варіантів два:

  • Кришка-біде. Подібну систему легко переплутати зі звичайною кришкою на унітазі: зовнішня відмінність тут у розташованих збоку від сидіння важелях або кнопках (якщо це обладнання з електронним управлінням). А центр «виворітного» боку доповнений невеликим краном для обмивання тіла. Ця система відносно проста в установці і при цьому може бути дуже функціональною: іноді в кришку-біде навіть вбудовують вентилятор для сушки шкіри, а налаштування приладу можна зберігати у його пам'яті!

    Кришка-біде

    Кришка-біде лише трохи товще за звичайну кришки на унітаз і при цьому набагато функціональніше за неї

  • Унітаз-біде. Це більш дорогий і складний, але і надійніший варіант біде типу «два в одному». Відрізнити його від звичайного унітазу майже неможливо: кнопки з боків роблять максимально непомітними (а є модифікації навіть без них – управління йде через пульт), і кран ставлять зазвичай висувним (він ховається всередині обідка). Мінус у вибору біде цього типу традиційний: ціна. Така сантехніка може коштувати на рівні комплекту з найпростіших «парних» унітазу і біде.

    Унітаз-біде

    Впізнати універсальний унітаз-біде можна лише за невеликими деталями – на кшталт непомітних ручок з боків

А ще з приводу обох «універсальних» систем треба вказати загальний недолік: чаша унітазу вужча, ніж у повноцінного біде. Тому проводити потрібні гігієнічні процедури з кришкою-біде або унітазом-біде все ж таки трохи менш зручно.

Додаткові параметри, на які варто звернути увагу при виборі біде

У питаннях, як вибрати біде, значення мають ще й різні нюанси. Можна згадати кілька найважливіших параметрів:

  • підключення до каналізації: випуск у сантехніки буває вертикальним, горизонтальним і косим (під 45°), але особливої різниці немає – вибір біде в більшій мірі залежить від того, як облаштована ваша система;
  • злив: конструкцією мало не всіх сучасних біде передбачено не тільки сифон, але й всі необхідні отвори і канали для захисту від переливу, в цьому питанні така сантехніка фактично повторює кухонні мийки;
  • змішувач: якщо біде не укомплектоване змішувачем, то необхідно підібрати його з оглядкою на тип управління (зручніше з одним важелем) і головку (вона повинна бути рухливою на 360°, щоб легко направляти струмінь води);
  • термостат: деякі моделі змішувачів мають так званий термостат – особливий механізм, за рахунок якого температура у води, що подається, буде підтримуватися на заздалегідь заданому рівні;
  • кришка та сидіння: більшість біде не має подібних деталей, але при бажанні можна купити їх окремо або знайти моделі з ними, що дозволить створити ансамбль із унітазом (кришка у біде є фактично декором).

Змішувач для біде
Для зручності експлуатації біде важливі всі деталі, а особливо простий у роботі і практичний змішувач із джойстиком (на фото Ravak Classic CL)

Вибір виробника біде

Якщо ви хочете отримати надійне, довговічне і дійсно продумане в деталях сантехнічне обладнання, слід орієнтуватися на перевірені і авторитетні бренди. Наш досвід показує, що до них відносяться такі марки, як Roca, Villeroy&Boch, Kolo та Volle.

Рекомендовані моделі біде Roca:

Зручні біде від Villeroy&Boch:

Доступні колекції біде Kolo:

Надійні біде Volle:

Продукція цих та інших виробників в асортименті представлена в каталозі інтернет-магазину Keramis. Щоб спростити собі задачу з підбору сантехніки, просто зверніться за допомогою до наших консультантів. Вони в деталях знають, як вибирати біде, і підкажуть важливі деталі. А головне: наші ціни на сантехніку вас приємно порадують – гарантуємо!

Купити біде в інтернет-магазині Кераміс

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет